čtvrtek 4. prosince 2014

RECENZE: L.A. Candy

Ahoj všichni!

Dnes vám chci představit knížku, kterou jsem sice četla už pár měsíců zpátky (a ne jednou), ale myslím, že to vůbec nevadí. Je mi jasné, že ji mnoho z vás už zná a možná i četlo, ale pro ty, které ji neznají nebo se zatím neodhodlaly ji přečíst, je tu dnešní recenze.

knihy.abz.cz


Anotace:  

Život v L.A. je sladký – cool kluby, skvělí kluci, návrháři... prostě všechno. Devatenáctiletá Jane Robertsová a její nejlepší kamarádka Scarlett se nemohou dočkat, až tam začnou bydlet. A když se je jeden televizní producent rozhodne obsadit do své nové reality show a la Sex ve městě, sotva věří svému štěstí. Jejich vlastní show? Šaty od nejlepších návrhářů zdarma? Vstup do těch nejluxusnějších klubů v celém L.A.? Pozvánky na hollywoodské premiéry? Ano, prosím!  Brzy se z Jane stane VIP a má spoustu nových kamarádů. Ovšem tihle kamarádi, kteří jsou pro každou divokou party, se také touží ohřát na výsluní její popularity. A to donutí Jane si uvědomit, že ve městě,  kde se lidé honí za svými sny, po ní každý něco chce a nic není takové, jaké se zdá. 

                         
Jane a Scarlett se přestěhují do Los Angeles, protože chtějí začít nový vzrušující život - Jane získá stáž u slavné organizátorky večírků a Scarlett začne studovat na místní univerzitě. V jeden náhodný večer v klubu si jich všimne známý producent připravované reality show L.A. Candy a nabídne jim možnost  účinkování. Vystupování v show holkám úplně změní život - poznají "přátele", kteří je jen chtějí využít a zviditelnit se a zjistí jací jsou vlastně někteří lidé za hromadou přetvářky. 

Knížku jsem si chtěla přečíst hrozně dlouho, na první pohled mě zaujala obálka, která je jednoduše nádherná.

Kniha jako taková je nenáročná, milá, příjemně se čte. Prakticky jsem jí přečetla za jedno odpoledne. Co se mi líbilo, že jednotlivé kapitoly jsou psané z pohledu jednotlivých postav. Největší prostor má Jane, hned za ní Scarlett, ale i další účinkující show Madison nebo producent Trevor. Musím říct, že nejméně sympatická mi byla zrovna Jane, její naivita, kňourání a litování se mi občas trochu lezlo na nervy. Naopak jsem si oblíbila Scarlett, která byla tak správně sarkastická a u jejích poznámek a komentářů jsem se nejvíc pobavila. 

Námět je originální a zajímavý, nestalo se mi, že bych se někdy během čtení nudila (a to jsem jí četla několikrát). Dokonce je tu i pár míst, kde jsem se docela zasmála. Trochu mi vadil otevřený konec knihy, ale na druhou stranu mě to donutilo prakticky "běžet" do knihovny a přečíst si další dva díly. :D

Celkově se mi kniha moc líbila, myslím, že všichni si zde najdou postavu, která je jim nejvíce sympatická a se kterou se ztotožní, což je určitě fajn. Takže pokud jste ještě nečetly, neváhejte! 

HODNOCENÍ: 95 %

Autorka: Lauren Conrad

Originál: L.A. Candy

Počet stran: 292

Rok vydání: 2011


Určitě mi dejte v komentářích vědět, jestli jste L.A. Candy četly a jak se vám líbila (popřípadě nelíbila). Doufám, že si užíváte advent a těšíte se na Vánoce tak moc jako já ♥. 
Užijte si zbytek týdne. ♥ 

M.


2 komentáře:

  1. Moc hezká knížka. Jen je možná škoda, že jsi nepřidala vlastní fotky. Pak mi celá recenze přijde osobnější. :)

    http://my-little-boring-me.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář, vím, co mám do příště zlepšit. :)
      Hezký víkend!:)
      -M

      Vymazat