čtvrtek 1. října 2015

PŘEČTENO V ZÁŘÍ!

Září bylo velice úspěšné v počtu přečtených knih. Místo toho, abych se učila nebo abych jako úkoly psala sáhodlouhé obsahy španělských děl, o kterých nikdo z České republiky nikdy neslyšel, jsem si četla... A které knihy jsem si vybrala? Jak se mi líbily? 



PRVNÍ TĚŽKÁ ZKOUŠKA PRO HARRYHO HOLEA


Je to kvalitní detektivka - to bezesporu. Nicméně mne až tak moc neoslovila. Harry - hlavní postava - je mi v tomto díle velice nesympatický, posledních 10, 15 stránek je prakticky o ničem. Nicméně uznávám, že je to z části má chyba - knihu jsem musela na týden odložit v půlce a pak už jsem se tolik nechytila... Ale v budoucnu si určitě přečtu pokračování!

Mé hodnocení: 65 %
Netopýr, J. Nesbø, Kniha Zlín, 2013

AŽ SE TĚ NĚKDO ZEPTÁ, JAK TO SKONČÍ, TAK LŽI!


Příběh nás zanese do světa americké smetánky. Rodina Sinclairových jednoznačně patří do horních deseti tisíc, vlastní tři obrovské domy a ostrov, kam jezdí na letní prázdniny. Čtveřice nejstarších dětí (ostatní jim říkají Lháři) jsou velcí kamarádi a pokaždé spolu zažívají spoustu dobrodružství. Když je ale hlavní hrdince patnáct, něco se stane. Nehoda. Jaká? Neví. O dva roky později se na ostrov vrací a... Co zjistí? Přečtěte si to. Stojí to za to!

A můj názor? Nevím, co na to říct. Snad nikdy jsem nenašla knihu, kterou bych tak nenáviděla a přitom tak milovala. Ta knížka je geniální a přitom hrozná. Geniální zbytečnost. Román, na který si za rok nikdo ani nevzpomene, ale je tak krásně napsaný!

Mé hodnocení: 90 %
Ostrov lhářů, E. Lockhartová, Host, 2015

ZRZAVÉ VLASY A POLOVIČNÍ KOREJCI

Od tohoto románu jsem doopravdy moc nečekala. Z několika stran jsem slyšela, že to je další obyčejný román, bez zápletky a s nudnými postavami. A musím říct - velice příjemně mě překvapil! Tento odpočinkový román doporučuji, ačkoliv toho od něj nemůžete moc čekat...

Pokud vás zajímají podrobnosti a pohled na tento román i od M., přečtěte si naši první Double recenzi ZDE.

Mé hodnocení: 85 %
Eleanor a Park, R. Rowellová, Yoli, 2014

VSTALA KRÁLOVNA DETEKTIVEK Z MRTVÝCH?


Skvělá detektivka, ale upřímně - Agathě Christie a pravému Herculovi Poirotovi se to zdaleka nevyrovná. Škoda, že se autorka snaží skrýt za někoho jiného, protože píše fakt dobře. Jen ne dostatečně dobře. Příběh je jednodušší a hlavně má nudný konec. U Agathy je to nejnapínavější část, na kterou se těším, ale tady? Pořád nevím, kdo tu vraždu vlastně spáchal a jak :D Doopravdy netuším, jestli bych vám tuto knihu doporučila.

Mé hodnocení: 50 %
Vraždy s monogramem, S. Hannahová, Knižní klub, 2014

KNÍŽKA, KTERÁ JE FAKT NA HRANĚ


Povídková knížka od dánské spisovatelky, jejíž povídky jsou prý to nejgeniálněji originální, co dánská literatura nabízí, plné vtipu a chytrých point. Pokud je to skutečně to nejlepší z dánské tvorby, pak je to dost smutné. Asi z patnácti povídek jsem pochopila dvě. Zbytek mě nebavil a nepochopila jsem je. Byly naprosto vytržené z kontextu a... Prostě knihu doopravdy nedoporučuji.

Mé hodnocení: 10 %
Na hraně, D. Norsová, Argo, 2015

VÍTE, KDE SE MÁTE LÍBAT V PRAZE?

Nenávidím Prahu. Omlouvám se, ale je to tak. Ale po přečtení této knížky možná změním názor. Kniha Kde se líbat v Praze představuje osmnáct tajemných míst, která údajně k polibku přímo vybízí. Je tomu skutečně tak, nebo to je jen umění sugesce, které spisovatelka mistrně ovládá? Nevím. Ale slibuji, že s někým do té Prahy zajedu a na vlastní kůži to vyzkouším! :)

Knížka je moc pěkně napsaná. Čte se velice příjemně, fantazie mi pracovala na plné obrátky a já nechtěla nic jiného, než se s někým procházet těmi temnými uličkami. Pokud jste romantické duše, určitě vám doporučuji, abyste si knížku přečetli (nebo spíš přečetly :D ). Jo, a prosím o vydání pokračování Kde se líbat v Plzni? :D

Mé hodnocení: 85 %
Kde se líbat v Praze?, M. Riebauerová, Gasset, 2015

A co vy? Četli jste některou z těchto knih? Jak se vám líbily? Povídejte! :)

V.

6 komentářů:

  1. Z Netopýra mám taky trochu strach. Přečetla jsem totiž Sněhuláka, ten byl skvělý a pak jsem teprve zjistila, že se jedná o sérii. Chtěla bych ji tedy dát celou, tak uvidím :) Zatím postupně sbírám knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si chci také přečíst celou sérii, tak jsem právě začala :) Určitě tady budou recenze i na další díly.. :)
      Děkuji za komentář :)
      V.

      Vymazat
  2. Prečítala si toho dosť, gratulujem! Osobne ma najviac zaujala kniha Vraždy s monogramom, ale aj ostatné vyzerajú dobre :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já jsem se na ni hodně těšila, zejména kvůli tomu, abych porovnala rozdíl mezi A. Christie a S. Hannahovou.
      V.

      Vymazat