neděle 6. září 2015

Blogtour Rudý kapitán 3/6: NA FILMOVÁ PLÁTNA!

Knih Dominika Dána bylo prodáno více než půl milionu výtisků. Proto není divu, že filmoví tvůrci ucítili příležitost a nabídli, že nějakou knihu zfilmují. Po letech castingů, psaní a natáčení se toto všechno chýlí ke konci - na začátku roku 2016 přijde v česko-polsko-slovenské spolupráci do kin Rudý kapitán.




Příběh se odehrává v horkém létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněží, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý Krauz se vydává napříč rozpadajícím se Československem hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Krauz však není sám, kdo ho hledá... (anotace k filmu podle csfd.cz)

Režie a scénáře se ujal slovenský režisér Michal Kollár. Hlavní roli Richarda Krauze získal polský herec Maciej Stuhr. V dalších rolích uvidíme herce jako jsou Oldřich Kaiser, Martin Finger nebo Michal Suchánek.

V.

P. S.: Zde jsou další fotky z připravovaného filmu...








Podle fotek vypadá film skvěle. Jaký bude doopravdy? Dozvíme se na začátku roku 2016...

Žádné komentáře:

Okomentovat