čtvrtek 12. února 2015

RECENZE: Trhni si!

Čauky!:)

Je tu čtvrtek a to znamená jediné: RECENZE! Hurá! A jelikož se blíží Valentýn pokusím se vás naladit  na romantickou vlnu a představím vám knihu s úžasně originálním názvem, která ač se na první pohled a přečtení nezdá, spadá právě do kategorie červené knihovny. Jdeme na to!



databazeknih.cz



O čem to vlastně je? Hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá slečna Mia Woodová (mimochodem Mia je naprosto rozkošné jméno). Je jiná než ostatní dívky - nezajímá se o módu, kosmetiku a evidentně se řídí pravidlem kolik sprostých slov znáš, tolikrát jsi člověkem. Nežije s rodiči, jak bývá v jejím věku  zvykem, ale s partou stejně starých kluků. Matka má problémy s alkoholem a na své dceři jí nikdy příliš nezáleželo a tak se není čemu divit, že od ní Mia odešla. Se svými spolubydlícími má skvělé vztahy - jsou pro ní jako vlastní rodina. Když kluci přivedou domů nového člena Brada, nedá se říct, že by to Miu nějak extra potěšilo. Vůbec se spolu nemůžou vystát a o to více je "překvapivé", že se do sebe nakonec zamilují.

Nevěděla jsem, jestli to bylo tím, že mě objímal, nebo tím, co říkal, ale udělala jsem něco, o čem jsem si myslela, že už to ani neumím. Rozbrečela jsem se.

Námět knihy je hezký a zajímavý. Postavy jsou dobře zpracované a většina z nich je vtipná a sympatická. Hlavně kluci - to jsou miláčci.

Kniha je poměrně dost tlustá, což by nevadilo, kdyby se od zhruba od půlky scénař pořád neopakoval. Nepřeháním. Stále se střídají scény typu: Mia je naštvaná. Mia se hádá s Bradem. Mia se miluje s Bradem. Mia sama ve vaně. Mia s Bradem ve vaně.
Měla jsem pocit, že se příběh nikam neposouvá, pořád se dělo to samé. Nuda.

Nedá se zrovna říct, že by byla hlavní postava extra příjemná a milá. Skoro v každé větě co vypustí z pusy se objeví nějaká nadávka nebo sprosté slovo. Chápu, že to patří k její image "drsné holky", ale tohle bylo už trochu moc.

Trošku mě zklamal konec. Zdál se mi docela odbytý a rychle napsaný, jakoby se už autorka snažila co nejrychleji knihu dopsat.

I přes všechny tyto nedostatky, doporučuji si román přečíst. Kdyby něco, tak už kvůli tomu božímu názvu! :D Na mě tam sice bylo dost vulgárních výrazů a celkově si myslím, že kdyby byla Mia skutečná osoba , asi bychom si moc nerozuměly. Ale věřím, že někomu se právě kvůli své temperamentní osobnosti bude líbit.


HODNOCENÍ: 88 %

Autorka: Andrea Kabeláčová

Počet stran: 392

Nakladatelství: Fragment

Rok vydání: 2014


Tohle je pro dnešek všechno. Doufám, že se vám dnešní recenze líbila a "uvidíme se" opět za dva týdny. Určitě si nenechte v pondělí ujít nové vydání Náhodného Pondělku!
Krásný víkend a užijte si Valentýna! ♥

M.

4 komentáře:

  1. Kniha vyzerá zaujímavo, aj hlavná postava i keď súhlasím, nie je nutné nadávať stále, vždy a všade, niekedy to vo výsledku kazí dojem z postavy aj z knihy. Škoda tých nedostatkov, inak to nie je na zahodenie :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná obálka. Já jsem ale typ, co jak ucítí nudu, zavírá knihu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentář. Zkus si ji přečíst, možná se tobě bude líbit.
      M.

      Vymazat