pondělí 9. února 2015

NP & FOTO: Mé nové půjčené poklady

Znáte ten pocit?

Jdu do knihovny vrátit dvě tenké knížky, odnáším čtyři tlusté.



Já vím, můžu si za to sama. Poslední dva měsíce jsem nebyla v knihovně, a tak se nemůžu divit, že když „tam jen tak zaběhnu si půjčit tu jednu vyhlídnutou knížku“, další hodina je v tahu. Ale za ty objevy to stálo!

V posledním měsíci jsem četla knihy hlavně z tabletu. Ano, bylo to mnohem pohodlnější – tablet se vejde do každé kabelky a dokonce mám šanci tam dát i další věci!! Protože když si vezmu nějakou menší tašku, dám tam knížku, tak se pak převelice divím, že už se mi tam nevejde peněženka, klíče, kapesníky, zápisník a další lidské ženské nezbytnosti…

A které knížky jsem si přinesla?




V první řadě Seznam mých přání od G. Delacourta. Je to taková malá, tenoučká a strašně roztomilá knížka, která má jen asi 150 stránek. Objevila se náhodou v mém seznamu Co si chci přečíst. Vážně, náhodou - já vůbec netuším, co tam dělá a proč tam je. To budu muset teprve zjistit :)


Další je od R. Sepetysové V šedých tónech. Narazila jsem na ni prakticky omylem. Ale taky jsem na ni koukala na internetu, když před rokem vyšla, tak jsem ráda, že jsem ji sehnala.

 
Řekni vlkům, že jsem doma je v knihovně úplná novinka. Napsala ji C. R. Bruntová a na tuto knihu se těším snad úplně nejvíc. A navíc, ta obálka!



Poslední kniha je ta, pro kterou jsem vlastně původně šla. O psaní od S. Kinga. Je to skvělý spisovatel, který má perfektní techniku a styl. Já ráda píšu a tak jsem si říkala: Proč se neučit od těch nejlepších? Nemohla jsem si pomoct a hned večer jsem se "studiem" začala.


A tady už jsou pohromadě všechny mé nové poklady:


Aby toho nebylo málo, tak ještě včera jsem si v rychlosti vypůjčila Kostičas. Vypadá to jako skvělé fantasy, tak jsem na to zvědavá! :)



Mám z nich obrovskou radost, protože jsem se trochu bála, že si je budu muset kupovat a to bych za ně nechala nejedno kapesné :)


A co vy? Četli jste něco? Závidíte mi je? (no, jen se přiznejte! :D ) Čím začít? A chtěli byste si na něco přečíst recenzi? Dejte vědět do komentářů :)

Krásný týden!
V.

P.S.
5 vět na pokračování (3/20)

Na konci každého náhodného pondělku bude 5 vět. Dlouhé, krátké, veselé i smutné, to je jedno. Po 20 týdnů zde bude 5 vět, které spolu pramálo souvisí, ale na konci stvoří takový příběh, až vám bude tuhnout krev v žilách.

Předchozí díly: první TADY a druhý ZDE

(Soukromá) lékařská zpráva - Martin Podhorský: pacient prodělal otravu neznámou látkou. Byl mu vypumpován žaludek a myslím, že požil smrtelnou dávku. Naštěstí se mu včas dostalo lékařské pomoci, protože zkolaboval v ordinaci mého kolegy doktora Žluckého. Zatím není potvrzeno, zda-li šlo o pokus o vraždu, sebevraždu nebo nešťastnou náhodu. Pacient je stabilizován a při vědomí, ale necháváme ho prozatím v nemocnici na pozorování, alespoň dokud nezjistíme, o jakou látku se jedná.

4 komentáře:

  1. Také mám problém neodjíždět z knihovny náklaďákem :) ale tedy ty tvé úlovky jsou naprosto boží! Hlavně Řekni vlkům, že jsem doma - to si chci přečíst už pěkně dlouho a pořád nic :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to mě pobavilo :D děkuju. Já jsem na ni také zvědavá, tak uvidím, jestli bude ke čtení.. V.

      Vymazat
  2. Knihy som nečítala, vyzerajú však zaujímavo. Na Kostičas som čítala pozitívne recenzie, takže snáď sa bude kniha páčiť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já si ji půjčila na doporučení kamarádky, říkala, že byla hezká a hlavně úplně jiná, než co zná..

      Vymazat