středa 16. prosince 2015

POVINNÁ ČETBA NEMUSÍ BÝT JEN NUDA!

Blíží se mi maturita. Paráda... S tím asi nic nenadělám. A k tomu patří i seznam maturitní četby. Pro většinu mých spolužáků nenáviděná noční můra, pro mě jediná věc, na kterou se z celé maturity fakt těším. Představte si to - MUSÍM přečíst dvacet knížek. Pro někoho fakt špatný vtip, pro mě... nejlepší maturitní zpráva!



Proto jsem se rozhodla, že uspořádám takový menší projekt s názvem Povinná četba nemusí být jen nuda! Pokud vše dobře vyjde, v následujících měsících se zde objeví dvacet recenzí na dvacet klasických děl. Chtěla bych psát ty články i pro nečtenáře či čtenáře, kteří by si chtěli přečíst i něco staršího a neví, kde začít. Aby pak nemuseli litovat...




Máte rádi klasiku? Nebo čtete jen novinky? Která knížka z klasické literatury je vaše nejoblíbenější? Třeba budu psát i o ní..
V.




11 komentářů:

  1. Já jsem klasiku nemusela, ale už jsem se do toho čtení tak nějak dostala. :)
    Mám ráda Obraz Doryana Graye, Hamleta a včera jsem dočetla Revizora :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můj blog :D http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

      Vymazat
    2. Verčo, a už jsi byla na Dorianovi v divadle (balet)?
      Já si musím přešíst knížku, zatím mě minila...to je ostuda.. :-)

      Vymazat
  2. Osobne ma povinná literatúra nijako neohromila, česť výnimkám napr. Remarque alebo Mňačko - Smrť sa volá Engelchen a veľmi sa mi páčil Hamlet :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To je zajímavé, mně se třeba Hamlet jako knížka nelíbil. Znám mnohem lepší divadelní hru od jednoho amatérského spolku :D
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Z klasiky jak co :-) Mám moc ráda třeba Quo Vadis, Mistra a Markétku, 1984, Janu Eyrovou... ale třeba k Babičce nebo Paní Bovaryově mám téměř averzi :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Klasika není špatná ;) Určitě mě z povinné četby zaujala Hlava XXII, Quo Vadis, Spalovač Mrtvol nebo Plechový bubínek. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Klasiku mám moc moc moc ráda - paradoxně nejvíc Jiráska a Nemcovou. Ze zahraničních pak Anna Karenina, Quo vadis, Zvonik od Matky Boží, Milenec Lady Chatterleyove nebo 451 stupňů Fahrenheita :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Je skvěle vidět, jak každému sedne úplně něco jiného... Já svět klasiky teprve objevuji, proto jsem většinu zmíněných ještě nečetla. Nicméně Annu Kareninu miluji - ano, tu jsem také nečetla, ale film a baletní zpracování, které bylo u nás v plzeňském divadle, naprosto zbožňuji!
    V.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak copak kdy přibyde v této rubrice?? Baví mě dovzdělávat se, i když krapet se zpožděním :-)
    Podle příspěvků ostatních se zdá, že bych se pomalu měla poohlédnout po Quo vadis.... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ani mi nemluv! Potřebuju zpracovat ještě 17 knížek, ale kdy se k tomu mám dostat? :D A ještě by se mi to samý hodilo se španělskými knihami, ale nevím, jestli by to tady někdo ocenil :D Leda že bych si rozšířila členskou základnu o nějaké španělské čtenáře? :D
      V.

      Vymazat