čtvrtek 7. května 2015

Dash & Lily - Kniha přání

Ahoj všichni!

Na tuhle roztomilou knížku jsem narazila před pár týdny v knihovně. A poté co jsem si prohlédla obálku a přečetla anotaci na zadní straně, mé srdce zajásalo (samozřejmě, ne doslova). Vždyť příběh se odehrává o Vánocích! A v New Yorku! A je to román! Hurá!





Lily je mladá slečna trávící Vánoce se svým bratrem a jeho přítelem. Cítí se osaměle a znuděně a proto s pomocnou rukou zanechá v jednom z největších Newyorských knihkupectví rudý zápisník s úkoly. V té chvíli vstupuje do příběhu Dash. Objeví na poličce zápisník a začíná hra na schovávanou po celém New Yorku. Navzájem si píšou vzkazy a nápovědy, kde hledat, což je zavádí do nejrůznějších míst, kam by jinak možná ani nepřišli.


Ať už nějaká modlitba existuje nebo ne, chci - přes všechny hmatatelné důkazy svědčící o opaku - věřit tomu, že si každý jednou najde toho člověka, který je pro něj jako stvořený.


Je zajímavé, že knihu psali dva autoři. Pan David Levithan má na "svědomí" Dashe a slečna/paní Rachel Cohnová vytvořila postavu Lily. Kapitoly jsou střídavě vyprávěné z pohledu našich hrdinů.

Nápad s červeným zápisníkem mi přišel neobyčejně zajímavý. Opravdu neobvyklý způsob seznámení! Skrz deník pozorujeme sblížení dvou lidí, kteří přesto, že se nikdy neviděli, mají k sobě neobvykle blízko.

Kniha se mi líbila. Je to takové to odpočinkové čtení, při kterém nemusíte přemýšlet. Pokud máte rádi romány a prostřední vánočního New Yorku, je tohle správná volba! Nechte se zlákat! :)


HODNOCENÍ: 86 %

Autoři: Rachel Cohnová, David Levithan

Originál: Dash & Lily´s Book of Dares

Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo

Rok vydání: 2014

Počet stran: 276


 Máme před sebou státní svátek, užijte si prodloužený víkend! :)
Ahoj, M.

4 komentáře: