čtvrtek 9. dubna 2015

RECENZE: Lásce na stopě

Krásný čtvrtek!

Od populární britské spisovatelky Alexandry Potter jsem četla už několik knížek. Velmi jsem si ji i její styl psaní oblíbila a tak když jsem v knihovně zahlédla nový román s názvem Lásce na stopě, neváhala jsem a půjčila si ho.


kosmas.cz




Knihy Alexandry Potter mají společné pokaždé několik věcí. Hlavní hrdinka je většinou osamělá, znuděná a lehce bláznivá třicátnice se skvělou kariérou, překrásným bytem v centru Londýna a pěknou řádkou nul v bankovním účtě, avšak mírně (či více) zklamaná muži a láskou.

 Ani dnes to nebude vyjímkou. Hlavní hrdinka - Ruby Millerová je přesný typ této ženy. Živí se jako úspěšná spisovatelka příběhů o lásce. Bohužel ona sama již víru v lásku ztratila. Svého snoubence přistihla jen několik málo týdnů před svatbou při nevěře. Proto když jí její mladší sestra za dosti nevhodných podmínek oznámí, že se hodlá vdát za muže, kterého zná jen několik týdnů, Ruby z toho není nadšená. A jako správná starší sestra se rozhodne svatbě za každou cenu zabránit - s vědomím, že její sestra dělá největší chybu v životě. A tak začíná dobrodružství na cestě Indií, počínaje odcizenými kufry, přes protivného Američana Jacka, kterého potká náhodou ve vlaku a ochutnáváním cizokrajných jídel, přespáváním na nejrůznějších místech a potkáváním neobyčejných lidí.

Prvně v životě cítím to, co jsem dosud nepoznala. Cítím se svobodná.

Jak jsem říkala na začátku - romány spisovatelky mám moc ráda, je to perfektní čtení pro romantické duše jako jsem já. Tahle knížka rozhodně není zklamáním, je skvělá a vtipná asi jako všechny ostatní od autorky. Takže pokud chcete prožít báječné dobrodružství v exotické Indii, nechte se zlákat a přečtěte si to!

Jediné, co se mi zdálo trochu přehnané byl konec. Ano, je to romantický příběh, ale ten závěr je opravdu velmi těžko uvěřitelný. To bylo snad vše, co bych knize vytkla.


HODNOCENÍ: 90  %

Autorka: Alexandra Potterová

Originál: The Love Detective

Rok vydání: 2014

Nakladatelství: Kristián

Počet stran: 312


Doufám, že si užíváte krásný týden!:) Dejte mi vědět svůj názor na knihu. :)

M.

1 komentář:

  1. Koupila jsem knížku mamce k narozeninám, s vědomím, že je to úplně jiná kniha napsaná podle stejnojmenného filmu.. Dozvěděla jsem se to až později, ale ani toho nelituju, knížka je určitě hezká a asi si jí taky přečtu :)

    OdpovědětVymazat