pondělí 5. ledna 2015

NP: Mé prapodivné prázdninové zážitky

Ahoj! Vítám vás u prvního Náhodného pondělku

Náhodné pondělky jsou nová rubrika, která bude obsahovat naprosto náhodné články nejen o knížkách, ale o všem možném, co mě zaujme a budu se chtít s vámi o to podělit. Doufám, že vám tento (mnohými) neoblíbený den zpříjemním a od teď se na pondělí budete těšit stejně jako já :)

Jak vypadá pondělí teď...
... a jak (snad) bude vypadat po přečtení tohoto článku

Mimochodem, Martina slíbila, že do Náhodných pondělků (možná by bylo lepší používat zkratku NP, jinak se z toho celého názvu jednou upíšu k smrti :) ) taky občas něco krásného napíše, ale častěji budu psát já. 


A nebojte, o Recenzní čtvrtky nepřijdete! Už pro vás mám novou recenzi, máte se na co těšit!!

Ale dost řečí. Co KONEČNĚ přejít k tématu?

Skončily nám (tedy, alespoň mě :) ) vánoční prázdniny, začal rok 2015. Odpustím si všechny Silvestrovské speciály nebo zhodnocení minulého roku a podobné nesmyslnosti, ale povím vám pár (přinejmenším poněkud prapodivných) příhod, co se mi staly minulý týden, když jsem byla na horách.

Pondělí 29. 12.
Konečně napadl sníh, tak můžu jít na prkno. Je to super. Jezdím v prašanu, mám vystrčený jazyk z pusy, chytám na něj sníh a jím ho. Můj zlozvyk. Jednoho krásného dne spadnu a ukousnu si ho. Ale dneska to nebude. Dneska je totiž pěkně hnusně...

Úterý 30. 12.
Je taková zima, že když jsem se vrátila domů, vypadala jsem nějak takhle:

Ano, jako pravý, nefalšovaný rampouch

A za 23 minut takhle: 

Knížka a čaj to jistí :)


Středa 31. 12. - Silvestr
Jako každý rok mě nebaví čekat do půlnoci jen proto, že musím, jednou si přiťuknout skleničkou, vidět pár ohňostrojů (které mají na svědomí nelogické utrácení a mnoho utržených rukou, nohou a nosů), psaní neupřímných přání do nového roku (protože je nám vlastně úplně jedno, jak se ti lidé budou mít), a tak jdu spát už ve čtvrt na dvanáct.

Navíc 1. ledna vstávám v sedm ráno.. Ale za tu prázdnou sjezdovku to stálo :)

Hned ráno jsem musela řešit nepřekonatelný problém - obléct si správně moiru. Nějak mě vůbec netrápilo, že ji mám obráceně. 

Když jsem se vracela domů ze svahu, měla jsem pocit, že mám halucinace z hladu, nebo že jsem se musela praštit do hlavy. Teploty kolem nuly, 5 centimetrů sněhu. Jdu a vidím nějakého náruživě telefonujícího chlápka v kraťasech. Říkám si: "What??"

Nicméně jdu dál. Ujdu 50 metrů a co nevidím? Člověka, co se snaží jet na kole. Normálně po zasněžené cestě! Ten chudák málem spadl, protože mu to celkem slušně podkluzovalo. No jo no, zapomněl na řetězy... :)


Lidi, jako já chápu, že je obleva, ale jako... vážně?

Počkat, počkat. Ono to vážně existuje?? Já si dělala srandu!!!

Pátek 2. ledna
Vidím duhu!! :) Ano, ač je to s podivem, skutečně vidím pravou, krásnou, barevnou, obrovskou duhu!

Sobota 3. ledna
Vrátila jsem se do města. A prakticky to první, co jsem uviděla, byly odcházející Vánoce. Vůbec nevíte, co si pod tím představit? Opuštěný vánoční stromek, který (poháněn větrem) utíká ulicí. Mrtvý, samotinký, smutný vánoční stromeček.

Vánoce odešly, začíná starý dobrý zaběhnutý život (obsahující školu, práci a nenávist vůči lidem, která, jak si nalháváme, přes Vánoce zmizela)..

Ale i tak vám všem přeji ten nejkrásnější rok 2015!! Mějte se rádi.

A co vy? Jaké jste měli Vánoce? A jaká zvláštní, vtipná nebo zarážející věc se vám stala? Podělte se! :)

S pozdravem

V. 

P. S.: Pokud se vám článek líbil, budeme rády za komentář nebo sdílení. Také se můžete stát našimi stálými čtenáři a čtenářkami :)

Zdroje obrázků:
http://smileaturself.files.wordpress.com/2014/04/mondayblue.jpg
http://willowoakcounseling.com/wp-content/uploads/2013/11/happiness.jpg
http://th06.deviantart.net/fs39/PRE/i/2008/360/5/d/Icicle_by_coldasylum.jpg
http://www.alternativni-cyklistika.cz/wp-content/uploads/Zimn%C3%AD-obut%C3%AD.jpg

4 komentáře:

  1. Obléct si moiru. Nevím, cos měla na mysli, ale vybavila se mi představa, že se chystáš navléknout do kůže Moiry z moira.pise.cz
    Brr, nepříjemná představa. XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Nene, myslela jsem takovou tu věc, co si dáváš jako první vrstvu, když jdeš lyžovat.. Někdo tomu říká podvlíkačky, někdo úplně nějak jinak, já takhle.. :)

      Vymazat
  2. Suprový a vtipný článek, díky za zpříjemnění nekonečného čekání, než mi začne dějepis :D Náhodné pondělky jsou skvělý nápad! :) Jsi asi jediná, koho znám, kdo neslaví Silvestra. Ale když se nad tím zamyslím, je to vlastně pravda, že je to totálně nesmyslné. Kdyby se aspoň slavilo podle nějakého přírodního cyklu... Pro mě už to má spíš význam takové soukromé tradice, že k nám přijde kamarádka, celý večer hrajeme deskovky a pak, když všichni spí, do rána koukáme na filmy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnohokrát, to mě moc potěšilo! :)
      Já vidím Silvestra i Vánoce mimo jiné jako takovou pózu. Každý dělá, jak má vlastně všechny své příbuzné hrozně rád a píše lidem, které celý rok neviděl, aby ten jejich následující rok byl ještě lepší. Kdyby raději zašli s tím člověkem někdy někam na kafe, udělají líp..
      Tvá tradice je super, myslím, že si pokaždé určitě užijete spoustu zábavy. Někdy s kamarádama/kamarádkama taky koukneme na nějaký film, ale ne vyloženě na Silvestra.. :)

      Vymazat