neděle 3. ledna 2016

FOTO: JIM KAY KRESLÍ JAKO BŮH, HARRYMU POTTEROVI TO FAKT SLUŠÍ!

Harry Potter a J. K. Rowlingová pro mě znamenají hodně. Harry Potter a kámen mudrců je první pořádná kniha, co jsem přečetla. Je to kniha, kterou jsem četla nejvícekrát (myslím, že patnáctkrát). Také je to jedna ze dvou knih, co jsem četla v angličtině (ta druhá byl Harry Potter a tajemná komnata).

Proto, když vyšlo ilustrované vydání, bylo jasno - MUSÍ BÝT MOJE!


A je zkrátka úžasné! Ilustrátor Jim Kay se držel filmové předlohy, a proto mi nezkazil mé představy dosti ovlivněné právě filmem. A myslím, že nejsem jediná, kdo si představí Emmu Watson, když se řekne Hermiona, nebo Daniela Radcliffa v roli Harryho...

Podívejte se sami, jak krásný je nový Harry Potter a kámen mudrců. Já ty ilustrace naprosto zbožňuji!
















Nedávno jsem četla na blogu Čteme oba článek (zde) o různých vydáních knih a proč je mít nebo nemít. Říkala jsem si, k čemu to je, vlastnit několik vydání jedné knihy. Vždyť má pořád ten samý obsah. Prostě mi to nedávalo smysl. "Já přece nic víckrát nemám," říkala jsem si. Ha ha ha. Harryho Pottera 1 mám už třikrát... 




Mně osobně se tohle nové vydání strašně moc líbí. Už se těším, až si Harryho přečtu po šestnácté :)


Mé hodnocení: 100 %


A co vy? Máte rádi Harryho Pottera? Nebo patříte k té skupině, kterou nikdy nepochopím, a Harryho jste ještě nečetli? Líbí se vám nové ilustrované vydání, nebo se vám zdá, že je to jen chytrý marketingový tah? Což bezesporu je... Ale je to hezký marketingový tah... Který obrázek z knihy se vám líbí úplně nejvíce? Já si svůj ještě nenašla... I když zatím vede Quirrell!


Mějte se krásně!
V.

P.S.: Máte rádi Harryho Pottera a muzikály? A znáte studentský muzikál A Very Potter Musical? Ne? Chyba! Seznamte se tady. Já se vždy bavím. A nejlepší je tam Quirrell a Voldemort jako nejlepší kámoši :D

5 komentářů:

  1. Všichni si teď kupují to ilustrované vydání... :D takže bych to nebyla já kdybych nechtěla to původní, ne že by se mi ty ilustrace nelíbily, protože vypadají opravdu úžasně, ale zkrátka já jsem pro menší knížky :D a tato když jsem jí držela v knihkupectví je opravdu velká :o :) Moc hezký článek :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je obrovské, rozhodně není na nějaké přenášení někam. Spíš na čaj a deku v klidu domova :D ale alespoň ty ilustrace jsou pěkně velké! :D Děkuji!
      V.

      Vymazat
  2. Jéé tie ilustrácie vyzerajú skutočne veľmi pekne a vydarene, nečudujem sa, že ti kniha urobila veľkú radosť :D

    OdpovědětVymazat
  3. Patřím k té druhé skupině,která knihy o Harrym ještě nečetla.Po ilustrovaném vydání jsem pokukovala co jsem ho poprvé viděla.Sama pro sebe bych ho nekupovala,ale přinesl ho Ježíšek jako společný dárek i pro syna.Takže jsem chvátala dočíst Návštěvníky,které jsem synkovi četla před spaním a teď už čteme Harryho.Někdo říká,že na první čtení je lepší neilustrovaná verze,ovšem když jsme už viděli film,tak je to bezpředmětné.Doufám,že budou postupně vycházet ilustrované všechny díly a my budeme doplňovat naši přecpanou knihovnu :-)
    Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se vám i synovi líbí :) Já si myslím, že nemůžu souhlasit s tvrzením, že je lepší nejprve číst neilustrovanou verzi. Alespoň pro malé dítě. Kdyby vyšla tato knížka před deseti lety, určitě bych raději sáhla právě po obrázkové.
      Děkuji za komentář, krásný den!
      V.

      Vymazat