pondělí 13. dubna 2015

NP: TOP 5 obálek roku 2015

Nádherné pondělí přeji!

První čtvrtinu roku 2015 máme za sebou a za tu dobu vyšlo spoustu knížek. A kterých pět má nejhezčí obálky?



5) MODRÉ OKENICE - Magdaléna Stárková


Zdroj
Anotace: Soubor povídek Modré okenice autorky Magdalény Stárkové je neobyčejně různorodou mozaikou lidských osudů. Mladá žena toužící po svobodném a pestrém životě, doktor, který neztrácí naději na lásku či pohled na nečekaně silné pouto chlapce a fenky – to je jen zlomek zajímavých charakterů, které vystupují z každé povídky, aby čtenáře vtáhly do děje a zanechaly v každém směs silných pocitů. - S Ester se potkali na střední škole. Chodil do stejné třídy, ale ona si ho příliš nevšímala. Sedávala po barech s místními muzikanty, pila víc, než se na mladou dámu sluší, a chtěla se stát přinejmenším básnířkou, když pochopila, že z cirkusu nic nebude. Byl to právě Ťuti, kdo potom domlouval jejím kruhům pod očima a naučil ji vést takzvaný spořádaný život. 

Obálka má strašně pěkné barvy. Modrá a žlutá - snad má nejoblíbenější kombinace! Úplně vidím nějaké to Španělsko, moře a malý domek u pláže... Jen nechápu, proč jsou dvě písmena kurzivou, úplně to kazí dojem...

4) KDE SE LÍBAT V PRAZE? - Martina Riebauerová


Zdroj
Anotace: "Našla jsem 18 míst, která pro mě mají duši," říká Martina Riebauerová o své nové, půvabné knížce a dodává: "Jsou to místa více - častněji - méně známá; místa, která mají svůj příběh, nebo ho teprve hledají, nebo ten příběh mají, ale nechávají si ho pro sebe; místa, kde se můžete líbat nebo jen tak držet za ruku s někým, koho máte rádi, nebo na něj jen myslet a jít tudy jen tak samotní... 


Mně se prostě líbí ten nápad! :D Sice nemám, koho líbat, a hlavně nemám ráda Prahu (promiňte, Pražáci), ale tuto knihu mám chuť si přečíst. A ta obálka? Ta k tomu prostě vybízí!!


3) PIRÁTI OBLOHY - William King

Anotace: Piráti oblohy: dějem nabitý příběh, v němž lodě létají a meče sviští, ve stylu románů Edgara Rice Burroughse o Johnu Carterovi a Jacka Vance z cyklu Umírající Země, od bestsellerového tvůrce Gotreka a Felixe.

Tak anotace mě tedy vůbec nezaujala, knihu si nepřečtu, ale to nemění nic na tom, že se mi ta obálka líbí hrozně moc... 







2) POŽEHNÁNI OHNĚM - Hana Brožková


Zdroj
Anotace: Kniha je sbírkou čtyřiceti životních příběhů lidí z různých dob a různých národnostní, kteří přímo anebo jen volně patří do tradice unitářství. Společné mají to, že byli pomyslně  požehnáni ohněm, konfrontovali sami sebe a své ideály s tím, co by bylo pohodlnější, ale podle jejich mínění nesprávnou životní volbou, a následně si vybrali obtížnější cestu.

Obsah knihy mě bohužel opět nezaujal. Ale ta obálka!!! Naprsoto boží!!!








... a vítězem se stává:
JABLEČNÝ KOLÁČ NADĚJE - Sarah Moore Fitzgerald


Zdroj
Anotace: Oscar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě, je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co znamená věrnost a kamarádství, a jak moc důležitá je síla se nevzdat.

Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.

Kniha, která si vítězství (jak se zdá) zaslouží. Obálka je milá a nenásilná, obsah také vypadá slibně. Tak si ji zařazuji do seznamu Přečíst...


A co vy? Souhlasíte s výběrem? Která knižní obálka se nejvíce líbila vám? Napište mi to do komentáře.
Jinak mějte krásný týden!
V.

2 komentáře:

  1. Souhlasím!:) Já bych tam ještě zařadila knihu Večeře v ráji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je také pěkná, ale stylem mi připomíná Modré okenice, které se mi líbí přeci jen o trochu více.. :) V.

      Vymazat